به گزارش خبرنگار قلمنیوز، آیتالله العظمی یوسف صانعی، مرجع تقلید، پنجشنبه شب در حسینه دارالزهرا (س) در ولنجک با تاکید بر حضور همگان در پای صندوقهای رای گفت: من در هیچ اطلاعیهای راجع به انتخابات قبل این را نگفته بودم اما امروز و برای این انتخابات اعلام میکنم که حضور مردم پای صندوقهای رای لازم عقلی است.
صانعی در این مراسم با انتقاد از دروغگویی برخی حاکمان، دروغ را بزرگترین گناه دانست و گفت: اگر کسی بخواهد دروغ بگوید رای دادن به او گناه است؛ چون او با دروغ گفتن به یک ملت خیانت میکند. باید پای صندوقهای رای برویم و کسی را انتخاب کنیم که اساس کارش بر صدق و راستی است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه دروغ قدرتمندان، گناهی است که خدا نمیبخشد چون از طرف یک ملت دروغ گفته میشود و در صورتی که تمام آن ملت آن را ببخشند خدا نیز آن را خواهد بخشید ادامه داد: دروغ، انحراف میآورد و دروغ قدرتمندان جامعه را به دروغ میکشاند. اساس نباید بر تملق و دروغگویی باشد و اینکه قوم و خویش خود را به قدرت برسانیم، بیتوجهی به اسلام است.
صانعی بیان کرد: حالا که آقایان مصلحت نمیدانند این سخنان از صداوسیما پخش شود مانند دوران انقلاب که اطلاعیهها توسط مردم پخش میشد، باید این سخنان را بنویسید و تکثیر کنید و به روستاها ببرید. روزنامههایی که این سخنان را مینویسند تکثیر کنند و در میان مردم پخش کنند.
این مرجع تقلید با بیان خاطراتی از امام (ره) گفت: امام(ره)، وقتی در دهه اول انقلاب میخواستند نان را گران کنند، از مسوولان توضیح خواسته بودند که مسوولان نیز توجیه مسوولان امروز را آورده بودند که اغنیا و ثروتمندان نباید از نان ارزان استفاده کنند که امام (ره) نیز در پاسخ جملهای شبیه این فرموده بودند که بگذارید اغنیا اینبار میهمان سفره فقرا باشند. ببینید این دید چیست و کسانی که امروز میگویند آب و برق باید گران شود و مثلا اگر کسی 150 متر خانه دارد باید گرانتر پول آب و برق بدهد، چیست؟
وی با بیان اینکه امام (ره) بیحساب و کتاب کسی را ارج نمیگذاشتند و همیشه دقیق و ظریف بودند بیان کرد: کسانی که آن زمان برای انقلاب کاری نکردند، نیایند سر سفره انقلاب بنشینند و کاری نکنند که یاران امام (ره) در فشار قرار بگیرند. کسانی که تا دیروز عرفان امام (ره) را زیر سوال میبردند، امروز به دنبال عوام فریبی هستند و خود را استاد عرفان مینامند.
صانعی در بخشی دیگر از سخنان خود با انتقاد از برخی سیاستهای گداپرورانه گفت: امام (ره) همواره بر حفظ عزت و شرافت انسانها تاکید داشت. من در دوران طلبگی به یاد دارم که یک بار گدایی از امام (ره) مقدار کمی پول خواست که با وجود اصرار فراوان، امام (ره) گفتند من چنین پولی ندارم که به شما بدهم. وقتی گدا به او گفت که در آخرت جلوی او را خواهد گرفت، امام گفت اینجا رهایم کن و آنجا جلوی من را بگیر. گدا با سماجت داخل بیت امام (ره) آمد و گفت که زمانی الاغی داشته و با آن کار میکرد اما آن را فروخته و دیگر نمیتواند کاسبی کند. امام (ره) فردی را مامور کرد که برای او الاغی تهیه کند که گدا با طعنه گفت: شما یک مقدار پول ندارید که به من بدهید چگونه میخواهید برای من الاغ تهیه کنید که امام (ره) گفت: من پول برای دادن به گدا ندارم اما میتوانم پول دهم که الاغی تهیه کنی. آن فرد خوشحال از آن جا رفت در حالی که دیگر گدایی نکرد.
وی در بخشی از سخنانش با تاکید بر حقوق زنان گفت: من خوشحالم که یکی از کاندیداها در برنامههای خود به همراه همسرش میرود این کار خیلی خوبی است.
صانعی تاکید کرد که هنر بسیار ارزش دارد؛ از خط نویسی تا موسیقی.
صانعی در بخشی از سخنانش با خنده گفت: ما از مرحوم توسلی یاد گرفتهایم که جوش نزنیم. من حرفم را میزنم اما جوش نمیزنم.
وی با تعریف از شال سبز سیدها بیان کرد: شال سبز در فرهنگ ما ارزش بسیاری دارد و نماد افتخار ارتباط با اهل بیت (ع) است.
وی در این مراسم با بیان اینکه «حضرت زهرا (س) مظلوم است و باید به ایرانیان تبریک گفت که عشق حضرت زهرا (س) را در دلهایشان پرورش دادهاند»، افزود: برخلاف سایر ائمه، درباره حضرت زهرا (س) از امامان هیچ زیارتنامهای نرسیده است زیرا قرار بود زیارت نامهای، صادر و در آن مظالم جنایتکاران به آن حضرت ذکر شود و چون حضرت زهرا (س) با اصل شجره خبیثه درگیر شده بود، زیارتنامه این حضرت چیزی از آنها باقی نمیگذاشت. حضرت زهرا (س) همه ستمگران تاریخ را رسوا کرد.
این مرجع تقلید در ادامه گفت: علت حرام شدن زکات بر بنیهاشم، این بود که خداوند نمیخواست خویشاوندان پیامبر (ص)، مسوول جمعآوری زکات شوند و حضرت امام (ره) در حکومت خود به حکومت پیامبر(ص) تاسی کرد و اجازه نداد خویشاوندانش وارد حکومت شوند.